Dag 9: 12 juli 2012 / Las vegas – Zion NP, Springdale

Zion park inn, Springdale

Las Vegas-ZionNP

Afstand: 262 km

Hotel: Best Western Zion Park Inn

We wilden deze ochtend vroeg vertrekken, maar schrokken pas om half 9 wakker. Na drie dagen Vegas moest alles weer in de koffer passen. Gelukkig geen probleem. Eenmaal in de lobby moesten we nog uitchecken. Dit duurde erg lang. Corne stond bij een oudere dame, die ons de resort fee niet liet betalen. Da’s toch aardig en mooi meegenomen. Door al dat wachten waren we pas om tien over tien echt vertrokken. En vandaag zowaar bewolking! De route gaat door drie staten: Nevada, Arizona, en Utah. Gaandeweg kleuren de heuvels oranje en rood. Ook zien we al wat kleine canyons. Onderweg stoppen we bij een supermarkt om een nieuwe voorraad drinken in te slaan. We kochten ook donuts en een soort kaneelbroodjes. O ja, en een Amerikaans vlaggetje, leuk als souvenir. Rond half 3 kwamen we aan in Springdale, wel een uurtje erbij, want het is hier mountain time. Vanaf hier is het nog maar tien minuten naar Zion NP. Maar daar gaan we morgen de hele dag heen. Het hotel is erg mooi. Ook een lekker zwembadje erbij, daar hadden we meteen gebruik van gemaakt. Ondertussen wordt het erg bewolkt en na een half uurtje vallen de eerste regendruppels in onze vakantie. Een buitje maar. Voor morgen worden er ook buien verwacht, hopelijk valt het mee. ’s Avonds eten we bij het hotel in Jack’s Sports Grill. CornĂ© had steak, ik een hawaiian burger en de kids hadden chicken strips met friet. Dat smaakte goed. Na het eten nog even rondom het hotel gewandeld. Dit ligt echt mooi tussen de rode bergen. Buiten bij de lobby nog even spelletjes gedaan en koffie gedronken.