Dag 10: 13 juli 2012 / Zion NP

Zion park inn, Springdale

Springdale

Hotel: Best Western Zion Park Inn

Deze ochtend wilden we op tijd vertrekken om de hele dag in Zion te hebben. Na het ontbijt,met lekker veel verse aardbeien, gingen we tegen half 10 op weg. De toegang tot Zion NP lag op 2 minuten rijden van ons hotel. We reden eerst richting de Canyon Overlook Trail. Deze hike duurt een uurtje. Aangezien de temperatuur prima was, zo rond de 25 graden, gingen we op pad. Het was een mooie trip, regelmatig moesten we langs de rotsen omhoog klimmen. We kwamen op een prachtig uitzichtpunt over de Lower Zion Canyon. Hier zagen ook we een klein eekhoorntje langs de rotsen klimmen. Heel schattig. Stijn wilde hem wel als huisdier. We maakten mooie foto ’s daar boven. De tweede stop was de Riverside Walk. De shuttlebus stopte aan het einde van de weg, en je moest te voet verder. Aan het einde van dit pad kon je afkoelen in de rivier. Aan twee kanten waren de hoge, steile rotsen van Zion. We hebben hier zeker een half uurtje lekker uitgerust, tussen de ontelbare eekhoorns die daar rondscharrelden. Ondertussen was het aardig bewolkt geworden, en viel er af en toe een druppeltje. Hier bleef het gelukkig bij. De laatste stop was bij Weeping Rock. Dit is een rotswand waar altijd water vanaf druipt. Een steil klimmetje, waar de kids eigenlijk niet echt zin meer in hadden. Gelukkig stonden ze met een kwartiertje weer beneden. Dan nog het laatste stuk met de bus terug naar het Visitor Centre, hier stond onze auto. Timo vond op de parkeerplaats zijn nieuwe hobby voor deze vakantie: het fotograferen van zoveel mogelijk kentekenplaten uit de verschillende staten van Amerika. En dat verloopt vlotjes in zo’n druk park! Rond 4 uur waren we uit Zion, en hadden we alles kunnen doen wat we wilden. Het was er niet overdreven druk, lekkere temperatuur, prachtig park! Dit keer wel een aantal dieren gezien: 3 kleine chipmunks, 1 kolibrie, 3 herten, 1 mooi vogeltje (?), en ontzettend veel eekhoorns. In Sprindale eten we nog een ijsje. Terug bij het hotel gaan CornĂ©, Timo en Stijn zwemmen. Ik lees een boekje op het overdekte terras. Want het regent nu wel hard! Deze avond aten we pizza. CornĂ© had in het dorp 2 afhaalpizza’s gehaald. Ondertussen heb ik de eerste was gedaan. De droger werkte niet echt goed, dus onze kamer hangt nu vol met ondergoed en sokken! Morgen alles maar opvouwen en weer de koffer in.