Dag 18: 21 juli 2012 / Durango – Monument Valley NP, Bluff

Recapture Lodge, Bluff

Durango-Bluff 195 km

Afstand: 195 km

Hotel: Recapture Lodge

Vandaag gingen we rond kwart voor negen ontbijten, ook dit keer weer buiten op het terras. We kregen eerst weer een glaasje fruit, dit keer zonder mango. Dat had Walter goed onthouden, want beide heren hadden dat gisteren laten liggen. Nu een wat minder zwaar vervolg met luchtige pannenkoekjes, stukjes walnoot en bacon. Ook weer heerlijk! Na het ontbijt deden we op ons gemak, de kids konden nog even rondlopen in de tuin en wij konden een krantje of boekje lezen. Na tien uur vertrokken we richting Bluff. Onderweg richting Durango zagen we de stoomtrein weer voorbij komen. Even nagenieten van gisteren. De route was vandaag niet zo lang. We kwamen voornamelijk door een dor, geel woestijnlandschap, eigendom van de Ute Indianen. Al om 1 uur waren we in Bluff. Een klein dorpje tegen de rotsen. Er was eigenlijk niets te doen. De kamer was ook nog niet klaar, dus gingen we bij een restaurant even wat drinken, en met zijn vieren een portie frietjes eten. Deze waren heel lekker, anders gekruid en gebakken. Hierna terug naar ons hotel. De kamer was klaar, dus konden de kids omkleden en zwemmen. Eigenlijk valt er over vandaag niet veel te vertellen. We deden de rest van de dag niets meer. Timo en Stijn hebben drie uur lang in het zwembad gelegen. Ook wij gingen zwemmen, lezen en tv kijken. ’s Avonds aten we weer bij hetzelfde restaurant, en daarna wandelden we wat rondom ons hotel. Er was een kleine speeltuin waar de kids zich tot na negen uur hebben vermaakt! Het was lekker afgekoeld ondertussen. We zagen ook nog in een schuurtje een oude Studebaker staan. Dit zijn we al vaker tegen gekomen, van die oude jaren vijftig auto’s. dat was het voor vandaag, nu kijken we een oude James Bondfilm en morgen rijden we via Monument Valley naar de Grand Canyon.