Dag 14: 17 juli 2012 / Capitol Reef NP – Arches NP, Moab

Moab Valley Inn

Torrey- Moab 251km

Afstand: 251 km

Hotel: Moab Valley Inn

Eigenlijk hadden we allemaal niet zo best geslapen vanwege de warmte, dus het opstarten ging deze ochtend niet zo snel. Eenmaal aan het ontbijt, met warme zelfgebakken wafels, ging het beter. Helemaal wakker waren we toen er een soort van cowboy met baard en lang haar vlak bij ons kwam zitten: where are you from? The Netherlands. Oh, is that an Island? Hmm, juist ja.. Are there mountains? Nope, zo plat als een dubbeltje. Nou ja, je kan niet alles hebben. Om kwart voor tien gingen we op weg richting Capitol Reef NP. Hier waren we vrij snel al doorheen. Wel mooi, met al die rotsen in verschillende kleuren. Nu volgden er lange stukken weg, waarbij je ver van je af kon kijken. Net na de middag waren we al vlak bij Moab. Bij een pomp aten we nog wat boterhammen. Ook hier zagen we weer kolibries fladderen, en kleine hagedisjes kruipen. We besloten om eerst nog langs Dead Horse Point te rijden. Dit was een half uurtje. Hier zag je de Colorado River slingeren door mooie canyons. Na dit uitzicht reden we naar Moab. Eerst een supermarkt gezocht, want alles was op. Toen door naar de Moab Valley Inn. Een mooi hotel met een leuk zwembad. Tot half 7 hadden we gezwommen. ’s Avonds aten we bij de Mac, die zat toch tegenover ons hotel. Fijn om na Tropic en Torrey (2 gehuchten) weer in de ‘bewoonde wereld’ te zijn. Hierna zijn we gaan winkelen in Moab. Het is een leuk toeristisch stadje, waar ook veel Nederlanders rondliepen. Lekker rondgekeken en CornĂ© en Timo hadden allebei nog een leren armbandje gekocht. We waren pas rond tien uur terug bij het hotel. Tijd om de droger leeg te halen, want een wasje op zijn tijd is toch wel nodig. Nu is het tijd om te gaan slapen, want morgen wordt het vroeg opstaan om te gaan wandelen in Arches NP.