Dag 13: 16 juli 2012 / Bryce NP – Capitol Reef NP, Torrey

Red Sands hotel, Torrey

Tropic-Torrey 166km

Afstand:  166 km

Hotel: Red Sands Hotel

Voor de tweede keer gingen we bij Clarke’s Restaurant pancakes eten. Ze hadden er trouwens goede koffie. Vandaag gingen we tegen tien uur op weg naar onze volgende bestemming. We wisten vantevoren niet dat het zo’n mooie route zou zijn. We stopten bij het Visitor Centre van Grand Staircase-Escalante NP. Hier zijn we een hele tijd binnen geweest. Onderweg kwamen we ontzettend mooie viewpoints tegen. Wat een wijds uitzicht overal! Na een tijdje kwamen we aan in Boulder. Hier ligt het Anasazi State Museum. We bekeken hier de opgravingen van de allereerste Indianen. Ook waren er allerlei voorwerpen uit die tijd te zien. Moeilijk voor te stellen dat we op dezelfde grond stonden als de Indianen zo’n 1000 jaar geleden. Na het museum aten we aan een picknicktafel wat boterhammen. Eenmaal weer op weg klommen we steeds hoger. Het landschap veranderde telkens: rotsen, open vlaktes, bossen. We zagen ook weer een paar herten. O ja, en ook een kleine chipmunk, die plots de weg overstak….Helaas konden we hem niet meer op tijd ontwijken, erg zielig. We hadden er ook een akelig gevoel bij. Rond twee uur kwamen we in Torrey aan, nog te vroeg om in te checken in het Red Sands hotel, dus eerst maar door naar Capitol Reef NP. Dit ligt op tien minuten van ons hotel. Ook dit park was weer bijzonder mooi. Bij het Visitor Centre een plattegrond gehaald. Morgen rijden we door het park heen. In de winkel weer een nieuw magneetje gekocht voor de verzameling (van elk NP en elke stad één) en om ons schuldgevoel van de roadkill te sussen…kreeg Stijn het felbegeerde Chipmunkknuffeltje dat hij al in drie winkels gezien had. We maken nog wat mooie foto’s van de rode rotsen en gaan dan terug naar het hotel. Tijd om even te zwemmen in het overdekte zwembad. Rond half 7 hadden we toch wel honger en gingen naar Slacker’s Burger Joint om cheeseburgers te eten. Superlekker waren ze. Dit restaurantje hing vol met nummerborden. Gelukkig hadden we de camera bij ons, en konden we de verzameling van Timo bijna compleet maken. Alleen Mississippi nog. Alles nu te bewonderen op onze blog. Deze avond waren we op tijd weer op de kamer. Nog wat zitten kaarten en tv gekeken. De kids konden de slaap maar moeilijk vatten, dus benieuwd hoe fit ze morgen zullen zijn.