Dag 15: 18 juli 2012 / Arches NP

Moab Valley Inn

Hotel: Moab Valley Inn

Rond half 8 waren we wakker, alleen Stijn nog niet. Hij moest wakker gemaakt worden en het duurde ook nog wel even voor hij op gang was. Dat bleek wel bij het ontbijt, want een volle beker melk ging over de tafel en zijn kleren. Het ontbijt was goed genoeg: warme wafels, geroosterd brood. Het was wel erg druk in het ontbijtzaaltje. Het was wachten op een plekje. Na het eten waren we meteen vertrokken naar Arches NP. Eerst weer een kort bezoekje aan het Visitor Centre en nog voor tien uur stonden we bij het viewpoint van de Delicate Arch. Vanwege het warme weer besloten we om alleen de korte trails te lopen. Dit stukje was 800 m, maar met de volle zon omhoog klimmen, viel al snel tegen. Bovenop natuurlijk wel een mooi uitzicht. Daarna op naar The Devils Garden. Vanaf daar kun je lopen richting de Landscape Arch. Dit gaan we toch doen. Zonnebrand erop, genoeg te drinken mee en rustig aan. Het kwik loopt tegen de dertig graden, en het moet nog middag worden! Na ongeveer 25 minuten kwamen we bij het eindpunt. Erg mooi. Hier zochten we een lekker plekje in de schaduw. We kwamen nog andere Nederlanders tegen, waarmee we even onze reizen vergeleken hebben. Onze laatste stop was bij de Double Arch. Dit stukje lopen was goed te doen. Onder de Arch kon je koel in de schaduw zitten. En een beetje rondklimmen daar. Dat vond Stijn wel leuk. Hierna gingen we weer vlug in onze koele auto zitten. Rond twee uur waren we uit het NP. Het was maar een kort ritje terug naar Moab. De rest van de middag besteedden we aan zwemmen, dutten en niksdoen. Deze avond gingen we weer eens bij Denny’s eten. Met een volle maag nog even langs de supermarkt, voor brood en drinken. Eenmaal terug bij het hotel zaten we nog lekker buiten aan de picknicktafel in het gras. Bakkie koffie erbij, een potje kaarten. Het was nu aangenaam buiten. Rond half tien terug naar de kamer, en nog even tv gekeken.