Dag 4: 7 juli 2012 / Yosemity NP

bw yos gw inn

Oakhurst / Yosemite National Park

Hotel: Best Western Yosemite Gateway Inn

Er stond vandaag een lange dag op het programma. We hebben eerst bij het hotel gegeten. Ze hadden warm en koud ontbijtbuffet. Erg lekker dus. Tegen half 10 waren we klaar voor de rit naar Yosemite NP. Als eerste gingen we naar Mariposa Grove. Hier staan de seqouia’s. Je zag ook omgevallen bomen. De seqouia’s zijn al duizenden jaren oud. Vooral Stijn was erg druk met foto’s maken. Hij wil straks ook een eigen fotoboek maken. We maakten een korte wandeling. Het was nu al behoorlijk warm, dus erg vlot gaat het wandelen dan ook niet. Ook was het superdruk in het park. Overal zijn de parkings vol, we moeten telkens maar geluk hebben voor een plekje. Na Mariposa rijden we door naar Yosemite Valley. We stoppen nog bij Bridalveil Falls. Hier lopen we een stukje naar boven, ook hier weer file lopen. Rond een uur of 1 zijn we in de Valley. Het is heet! Onze nieuwe koelbox komt nu goed van pas! We bezoeken het Visitor Centre en een Indian Village en Museum. Hier kon je zien hoe de Indians uit Yosemite vroeger leefden. Na wat rondkijken gaan we terug, we stoppen nog bij een riviertje om de voeten af te laten koelen. Eenmaal terug in Oakhurst gingen we even naar de supermarkt. Iedereen zocht zijn eigen maaltijd uit. We hebben een magnetron op de kamer, dus opwarmen gaat prima. De keus valt op spaghetti met meatballs en steak en kip met groente. Een doos ijsjes na. Timo en Stijn gaan nog even zwemmen. Ook Corne neemt nog een duik. Met zijn allen ook even in het bubbelbad. Lekker bijkomen van vandaag. Helaas werd Stijn nog gestoken door een bij, maar de schade blijft gelukkig beperkt. Het is nu negen uur en de kids liggen net in bed. Morgen een lange dag voor de boeg.