Dag 3: 6 juli 2012 / SF-Yosemity NP, Oakhurst

bw yos gw inn     sanfr-yosemite

Afstand: 323 km

Hotel: Best Western Yosemite Gateway Inn

Vanmorgen tot half 8 ‘uitgeslapen’. En iedereen voelt zich voor het eerst helemaal fit en uitgerust! Gelukkig! Na een kort ontbijt bij de Mac – het blijft wennen, warm ontbijt – vertrokken we om half 10 richting Oakhurst. Over de Oakland Baybridge verlaten we San Francisco. Tot over een week of 4! We reden voornamelijk via de snelweg. Onderweg nog gestopt bij een Walmart om een koelbox te kopen. En jawel, de temperatuur klimt omhoog: halverwege de rit is het al boven de 20 graden. Bij een supermarkt gelijk een zak ijs, drinken en brood ( en peanutbutter en knijpjam) gekocht. Kunnen we weer even vooruit. Tijdens het laatste stuk van de rit zagen we het landschap veranderen. Eerst gele, uitgedroogde velden, nu steeds meer groen en heuvels. Op naar Yosemite! Eenmaal in Oakhurst is het al boven de dertig graden. Vanmorgen nog 17 graden in San Francisco! Het hotel ziet er mooi uit. Overal staan beren! Ja,van hout dan… We besluiten om verder niets meer te doen. Timo en Stijn duiken het zwembad in. Samen met andere Nederlanders, want die zitten hier genoeg. ’s Avonds eten we bij DiCiccos lekker lasagne. Nu nog even tv kijken en vanavond op tijd naar bed.