Dag 20: 23 juli 2012 / Grand Canyon NP

Grand Canyon  Maswik Lodge

Hotel: Maswik Lodge Grand Canyon

CornĂ© was al vroeg wakker dit keer. Rond half 7 ging hij al naar buiten om naar de zonsopgang te kijken bij de Rim. De zon was al wel op, maar het waren toch mooie plaatjes. Tijdens die ochtendwandeling zag hij ook nog een hertje. Rond half negen aten we onze eigen boterhammen en gingen daarna te voet richting het opstappunt van de shuttlebus. We reden een eindje mee tot aan Mohave Point. Vanaf hier wandelden we langs de Grand Canyon tot aan Pima Point. We waren zowat de enige mensen hier. Dat vonden we nogal opvallend. We hadden verwacht dat het er heel druk zou zijn. Ook was het bewolkt, dus de temperatuur was goed te doen. Timo en Stijn liepen wat rond met stokken, dus iedereen naar z’n zin. Bij Pima Point aten we wat en namen toen de bus tot aan Hermits Rest, het eindpunt. Hier nog wat rondgekeken, ijsje gegeten, en door de giftshop gelopen. Het bleef telkens mooi om de Canyon te zien, op ieder punt zag hij er weer anders uit. Na de nodige foto’s gingen we met de bus terug naar de Village. Het was nog vroeg, tegen 2 uur. We hadden niet verwacht dat we al zo snel rond zouden zijn. Nu konden we in elk geval naar het Hopi House. Hier werd een show gehouden door een aantal Navajo dansers. Dit was leuk om te zien. Wel jammer dat het begon te regenen. Maar volgens de Indiaan was regen goed, hier moesten we blij mee zijn. Tja, daar denken we in Nederland toch anders over. Na het optreden nog even in het Hopi House gekeken, en toen teruggegaan naar de kamer. Hier konden we nog even relaxen, of buiten spelen met een aantal takken en stenen. Veel heb je dan niet nodig. Om zes uur zijn we weer bij het restaurant van de Maswik Lodge gaan eten. De kids hadden cheeseburger met frietjes, en wij hadden taco’s. Allemaal weer goed gegeten. Nu nog wat rondwandelen en morgen vertrekken we naar Sedona.