Dag 2: 5 juli 2012 / San Francisco

wharf-inn

Onze eerste echte dag in San Francisco vandaag. De dag begon al wel vroeg! Rond 5 uur waren we allemaal klaarwakker. Het voordeel is dat het om 8 uur nog niet druk is bij de I hop. Hier hebben we nl. ons eerste Amerikaanse ontbijt gegeten: pancakes en omelettes. Dat vult de maag goed! Het was nu lekker rustig rond de Fishermans Wharf. Alles van gisteren weer opgeruimd. We waren ruim op tijd voor vertrek met de boot naar Alcatraz. Er stond een flinke wind, het was dus erg frisjes. Gelukkig hadden we vesten en jassen! Op Alcatraz deden we de Dutch Audio Tour. Erg leuk, het lijkt net of je terug in de tijd gaat. We zagen nog wel een paar nieuwe criminelen achter de tralies (check de foto’s). Om half 1 namen we de boot weer terug, met mooi uitzicht op de skyline van San Francisco. Vooral Timo was nog erg moe van gisteren, ook ikzelf had er best last van. Dus besloten we om even een uurtje te relaxen op de kamer. Hierna gingen we met de auto richting de Golden Gate Bridge. Eigenlijk wilden we daar gaan fietsen, maar gezien de vermoeidheid was dat toch niet zo’n goed idee. Bij de brug was het met parkeren erg druk, aan de overkant was nog plaats. We zijn nog een stuk de brug op gelopen, heel gaaf! Op de brug stapten veel mensen van de fiets, vanwege de wind, maar goed dat we niet zijn gaan fietsen. Hierna zijn we doorgereden naar Sausolito, een leuk stadje net voorbij de Golden Gate. Hier een lekkere grote ijsco op! De man achter de balie wist niet het verschil tussen 1 of 2 scoops. Voordeeltje voor de drie heren. Ik werd nl. geholpen door iemand die het wel snapte… Rond 6 uur terug bij ons hotel. We besloten om toch nog even downtown te gaan met de cable car. Het was erg koud en we waren moe. Echt een succes was het niet, want we moesten lang op de trammetjes wachten. Uiteindelijk nog pizza en frietjes gegeten. Rond half 10 terug op de kamer: douchen en slapen….. Morgen naar Yosemite, met een temperatuur van meer dan 30 graden.