Dag 16: 19 juli 2012 / Arches NP – Durango

country sunshine bed and breakfast, Durango

Moab-Durango 254 km

Afstand: 254 km

Hotel: Country Sunshine Bed and Breakfast

Deze ochtend schrokken we om half 9 wakker! We konden maar tot 9 uur ontbijten, dus iedereen moest even vlug zijn. Gelukkig waren we op tijd en was er nog genoeg over voor ons. Rond kwart voor tien zaten we weer gepakt en gezakt in de auto. Het inladen gaat wel steeds sneller. Als eerste kwamen we langs Hole ’n The Rock. Jawel, een groot gat in een berg, met daarbij wat souvenirwinkels. Hier zijn we gewoon voorbij gereden. Na een tijdje passeerden we de grens met Colorado. Onderweg zagen we veel landbouw, en ergens bij een plaatselijke post office, dus ook veel ‘hillbillies’. Net na de middag kwamen we langs de afslag van Mesa Verde NP. Eigenlijk wilden we daar pas over twee dagen heen gaan, maar nu we toch de tijd hadden, doen we dat vandaag. We reden een heel eind het park in, en bij het Visitor Centre hebben we eerst even boterhammen en fruit gegeten. Een beetje vitaminen op zijn tijd kan geen kwaad! Hierna reden we door naar de uitzichtpunten van de ruïnes van de Pueblo Indianen. We zagen hoe ze hier hun huizen onder de rotsen bouwden. Ze woonden hier al zo’n 800 jaar geleden. Het was ook nu weer flink warm in de volle zon, en met de hikes van gisteren nog in de benen, hadden we niet zo veel zin om te wandelen. Na Mesa Verde reden we door naar Durango. We kwamen rond half vijf aan en na een snelle hap wandelden we nog wat door Durango. Een leuk stadje dat zo tegen 1900 vol moet zijn geweest met cowboys, goudzoekers en saloons. Corné kon zijn lol op met alle westernspullen, onder andere van John Wayne! We zagen ook het treinstation van de Durango Silverton Railroad. Als je dat stationnetje binnenliep hoorde je een leuk filmmuziekje, net alsof je in een pretpark was. Een paar maanden geleden bedachtten we, dat we beter geen kaarten voor deze trein konden kopen, omdat de tocht veel te lang zou zijn voor de kinderen. Maar nu ze dit zo zagen….wilden ze het toch wel. Er waren nog kaarten, dus nu gaan we morgen met de stoomtrein naar Silverton. Rond half 7 kwamen we bij de Country Sunshine B&B aan. Wat was het hier leuk!! Een echtpaar, Jodi en Walter, runt deze B&B. We hebben een mooie kamer op de benedenverdieping. In de woonkamer staan grote tafels met veel stoelen. Je kon vanalles te drinken en te eten pakken. Ze hebben 2 honden en een kat. Ze hadden voor de gasten ’s avonds nog dessert, erg lekker! Je kwam al snel in gesprek met de andere gasten: een stel uit Texas, een gezin uit Illinois. Leuk om een beetje te kletsen. Om het huis ligt een mooie tuin met hot tub, hangmatten, terras en ook een tipi! Omdat het regende, maakte Walter een kampvuur in een grote tipi. Dat vonden Timo en Stijn geweldig. En ze mochten ook marshmallows roosteren boven het vuur. Ze kregen een zaklampje om door het donker terug te kunnen lopen naar het huis. Erg spannend allemaal! Zeker als ze je laten schrikken, door het geluid van een beer na te doen! Afijn, we worden hier aardig verwend. Een prima plek!!