dag 12: 15 juli 2012 / Bryce NP

best value inn & suites, Tropic

Hotel: Best Value Inn and Suites Bryce Canyon

Deze morgen ontbeten we in het restaurant naast ons hotel. We hadden free breakfast, dwz pannenkoeken. Dit vult de maag nogal. De kids hadden aan 1 pancake genoeg. Wij konden er bijna 2 op. Pfff… Hierna gingen we op weg naar Bryce NP. Het weer was goed: droog en een waterig zonnetje. Op de heenweg zagen we weer een aantal herten, ook een kleine bambi! We gingen naar Sunset Point. Van hieruit liepen we de Navajo Trail. Een flinke afdaling tussen de Hoodoos, de stenen torens van Bryce. Eenmaal beneden stonden we tussen de hoge bomen die hier tussen de hoge rotsen groeiden. Een heel apart gezicht. De zon kwam nu goed door, dus de vesten konden al snel uit. De route was na de afdaling een heel stuk vlak, aan het einde ging hij weer omhoog. We moesten natuurlijk weer wel bovenaan uitkomen. Een flinke klim omhoog, regelmatig even stoppen , maar het is ons gelukt! Bij Sunrise Point aangekomen liepen we terug naar de auto. De hele lengte van onze wandeling was 4,6 km. Iedereen vond het leuk en we hebben mooie foto’s gemaakt. Toen reden we naar het ‘einde’ van het park. Van hieruit stopten we bij alle uitzichtpunten, oa bij de Natural Bridge. Ook bij het Visitor Centre weer even gestopt voor de nodige sanitaire stop en het kentekenspotten. Op de terugweg keken we nog rond bij de Ruby’s Inn. Hier was een grote souvenirwinkel, waar ze ook Indian dingen verkochten. Lekker rondgeneusd en toen aan de overkant een ijsje gegeten. Rond half 4 waren we terug bij onze kamer. Een tijdje genikst en gedoucht. We aten deze avond een endje verderop bij een subway, oven roasted chicken. Overal staan de calorie├źn op, en het bleek dat we best gezond gegeten hadden! Vergeleken met een Big Mac dan, dat scheelde de helft. Timo en Stijn waren ook lekker melig, dat krijg je met al die frisdrank die ze zelf mogen tappen en mixen: dr. Pepper-cola-diet coke-sprite. En nog een keer navullen… Deze avond rustig aan gedaan, tegen acht uur waren we terug en nu kijken we Ice Age 3.